Eftermiddagen


Ja som jag berättade tidigare så slog vi läger på en parkeringsplats i skolan, allt ska man hitta på nu för tiden;) Men sen kom jag hem, la upp lite bilder till er och pratade med en god vänn:D Åt pappas goda mat, ris och kyckling med kokosmjölk, nami;) Sen delade jag ut gagnefblade, vilket kankes helt okey, duggade lite ute men annars jätteskönt! Och nu blir det att plugga till prov, naturkunskap, vilket jag inte riktigt känner för, men ett måste för imån ska jag visa min lärare att jag minsann kan!;) Hörs mer imån<3

Bf och Op tältar..

på en parkeringsplats bakom skolan:D jag går juh barn och FRITID;)






och som vanligt är det jag som fottat, om inte annat näms;)

utråkat..

..måste jag få säga att jag är, men endå stressad! Ja hur hänger det ihop? Sitter nu i skoan och väntar på att sista lektionen ska börja, hade inget vettigt för mig så tänkte att skriver ett blogginlägg.. Men så stressar jag för eftermiddagen, måste hinna dela ut gagnefbladet, för var så lat igår att jag inte orkade;) Men så vill jag hinna umgås med en härig vän, får se om jag hinner..
Förästen, igår hittade jag en röd/rosa mobil i näset i ett dicke... Men satt i bussen så de va inte mer än att jag såg den.. Men om de e nån som saknar den så dra till näset och kolla;)
Men imån är det första april och det än nog bäst att jag låster in mig i min gaderob för borde min och alla andras säkerhet..:D;P Skulle va kul att hitta på något annorlunda, dedär med att byta salt och socker de e uttjatat.. Varför inte typ hitta på något riktigt kul, som att lura iväg lärarna, typ lägga upp lappar över hela skolan var det står att alla lärare ska träffas en speciell tid å så slipper vi plugga;) Nejdå, dom skulle inse för fort att dom inte har något att säga.. Men nu gott folk ber jag er om hjälp, vad ska jag hitta på imån?:D Men nu ska ni få ett tråkit skämt:
Fyra män sitter på anställningsintervju och chefen frågar männen:
- Vad är det snabbaste ni vet?
Första mannen svarar:
- En tanke! Den poppar upp i huvudet utan förvarning, plötsligt finns den bara där!
Den andra mannen svarar:
- En blinkning, den kommer och försvinner utan att man märker att den skett!
Den tredje mannen svarar:
- Ljuset, i samma ögonblick man slår på strömbrytaren så finns bara ljuset där!
Chefen tror sig ha funnit sin man, då ljuset är det snabbaste han själv kan tänka sig, men han vänder sig till den fjärde mannen som svarar:
- Diarre!
- VA?!?
- Jo, svarar Farbror Torsten, härom dagen blev jag magsjuk. Jag sprang mot toaletten, men jag hann varken tänka, blinka eller slå på lyset innan jag sket ner mig fullständigt!

Ha de bra kära läsare<3 


förra inlägget&Idag

Oj de förra inlägget blev tydligen något folk läste.. och hittills har jag bara fått kommentarer om att folk håller med jag som trodde att jag skulle få hård kritik som att "sminket är en del av mig, min personlighet" men sånt tror jag inte, jag accepterar att ni kanske ha lite maskara men personligen äklar jag mig på när folk har lager efter lager av smink..

(bild från google..) Med denhär bilden vill jag visa att man kan vara mycket finare "natulig" vilket många har svårt att tro.. Lite diskret i alla fall!:D
*****
Men nu över till min dag, hade jätte svårt att stiga upp och när jag väl var uppe visade magen vad den kände idag, hon levde sitt egna liv, ont!! +att nagelbanden på borda mina tummar har gått sönder, alltså då menar jag inte bara ytligt, utan riktigt djupt, de gör ont och bloder, kan inte skriva sms eller hålla i en penna med högra tummen för då gör det minsan ont! Men inte nog med det jag gick och gymade på morgonen fast jag hade ont i magen (troligen magsjuka för så snabbt jag känner lukten av nått ätbart vill jag spy) de va skönt men efteråt gick jag som om jag vore full, inte för att jag varit det men kan tänka mig att skulle gå likadant då.. Men efter att jag gymat så hade jag komunikation och samhällskunskap, i sh hade vi läxförhör och de tror jag väll gick bra:D  och slutade redan vid 12 tiden:D Men stannade (som ni kanske vet) en timme i skolan.. Kom hem, chilla lite, sen nyss var jag på gympan (kickboxningen).. och nu är det bara 2 till skolandagar sen 10 dagars lov! Och annika kommer!<3 Nu ska jag duscha och ta och gå'å lägga mig:D Godnatt<3

utsende

"Hon är en misslyckad ful bloggare som har dyslexi och hon kan inte ens svenska" -sa 3 tjejer som sitter här i samma datasal som jag, dom va inne på någon okänd tjejs blogg.. Men varför läsa den om den är så dålig, och vad kan dehär tjejen göra åt sin dyslexi? Jag vet att även jag stavar mycket fel, men jag skriver för att jag vill, jag har inte tvingat någon läsa min blogg! Och utsendet, ja är det allt? Nutidens befolkning värkar tro de, dom kan inte duscha efter idrotten i skolan för då är dom så fula, håret blir platt, man kan inte vara ute om de duggar, hårt blir lockigt...! Innan man åker till skolan tillbringar man timmtal för att sminka sig, ja om man skulle komma åt deras ansikte -vilket inte går för dom har en meter "spackel" i ansiktet- skulle de bli panik... Livet blir så beränsat för vissa på grund av utsendet, men jag tänker då så, man ska se anständig/hyfsad ut, om man tänker på tex. kläder och så vidare men låt snälla människor inte utsendet ta över ert liv!

Alla är vi olika, grått/blont/brunt hår, gröna/blåa/bruna ögon, vilket som... Och tänk såhär, vad kollar du på hos en människa, är det smiket du är intreserad av eller är de personligheten? Den andre tänker nog lika dant.. Och hur är det killarna brukar säga, det är ok med lite smink men hälst ska dom (tjejerna) vara natuliga! Ja varför inte bara -till och med- skaffa skoluniform, skulle inte de lätta för dom som har det svårt? Eller killarna? Om man tänker på dessa uringnigar tjejerna går med! Kämpa på tjejer, tänk nu! Vad vill du få ut av livet?

Så mkt smink som många använder skulle dom komma utomlands med titt som tätt! Och då tjejer behöver ni inte brunkrämen!:D Men det beror juh på var du preoriterar.. Vill du vara "snygg", illaliktande, ofresh eller "ful" och fresh?


skolan slut!

Nu har man slutat för dan då:D Skönt.. Sitter endå här i skolan, tänkte att åker inte hem förens 12.50= om en timme, så går jag nu och äter med lisa och så..;DHörs sensare idag, om jag hinner ska dela ut gagnefbladet oxå, och så e de kickboxning, vilkket är efterlängtat:D Nog för att jag redan har gymmat idag men endå:D Men jag tror föresten oxå att har gått och dragit på mig magsjuka, men de ser vi väll nu när jag ska äte;) Har'e  


lektion nu, hörs!

.

oredigerat från lofsdalen


mina modeller denhär dagen;)


inställd

Ja, vad ska man säga, kom hem igår kväll vid ca 8 tiden och de första jag gjorde när jag kom innanför dörren va att säga, "pappa, kan du skjussa mig till mockfjärd" och det gjode han, jag åkte på NG, som var hos Löppöset.. 
Mer om de senare idag...
Men nu tänkte jag ta och berätta de som är färskast för även mig! Inställd datalektion! Klockan är snart 9 och satte mig här i skolan vid en dator, gick in och kollade om vi fått läxor eller om någon lektion möjligen var inställd, och ja så var det, =börjar inte förens 12.10, om 3 timmar.. Vad ska man säga? Le och vara glad kanske bara... Nej undra om min svenska lärare skulle gå med på att jag fick jobba nu och åka hem efter engelskan sen..(Har bara svenska och engelska idag) 
Nu kom Lisa hit och iförsom att datan är inställd ska jag, Lisa och Alex då å fotta ute på media och fotta i studion, hörs senare:D har'e:D


HOME AGEN..

Hemma igen, imån blir det att uppdatera!!! Nu ska jag sova, god natt<3

en fredag..

Ja här sitter men igen i alleskolan:D Till och med innanför fönstret till vänster om du vill veta;) Tänkte ge er några bilder igen, som har men dagen att göra (bilderna tog jag igår)..


ja som jag nämde sitter jag här och skriver ett litet inlägg för jag börjar svenskan..


de här bilder tog jag igår på svenska, smart lisa framför, jag bakom... Fick inte lov att lägga ut bilder på Eva, vår lärare så denhär bilden får duga:D


Och sist men inte minst (har jag) berra, i idrott..
= 2 lektioner.. Efter det blir det att åka hem igen, duscha, packa, och åka tiill lofsdalen, så under helgen går det inte att nå mig, okey kanske via sms men får helt enkelt se om jag svarar... Och om det är någon som försökt nå mig under den gågna veckan så har ni kanske lagt märke till att inte svarar.. Ingen saldo..
Men tillbaka till lofsdalen, som jag nämt är redan mamma, adele, janina, brett och tyra där, men jag åker med anneli, vesa och mina 2 små kusiner:D Morfar har byggt stugan, och säljer den nu i böran av nästa månad.. 13 bäddar, stora ytor, bra läge (mit i backen)!:D Mamma ringde precis och övertalade mig, "solen skiner, du får åka så mycket skoter du vill, vi har jätte mycket godis, och andra godsaker" Ja vad ska man säga lägg till, att jag ska åka slalom och snowboar... hoppas ni klarat er här/där hemma.. Nu ska jag kila iväg på svenska lektion, ha de bra<3


Några gulliga tjejer..


Alexandra Bond svart vit

Alexandra i färg

Jessica Danielsson

Linnea Larsjos

Elin Lundberg

3 (olika) rosannor..


Eftermiddag med radio..

Ja efter lekarna jag nämde i förra blogginlägget så slutade jag, men måste lägga till att vi hade riktigt kul, om jag hade faft kamera med mig skulle ni fått bilder men nu kan jag tuvärr inte bjuda på sånna.. Men planerna med att åka till granberget idag, och åka slalom, blev det inget av för min del, sitället har jag delat ut gagnefbladet, och oj vilket jobbigt väder, eller väg underlag.. I övrigt va de annars ganska trevligt, lummen luft, intresanta radio samtal:D Ja tex om bytte/böt på p1 språket, och så berättade en kvinna om de hon varit med om, tsunamin... Och de var hämst att ens bara lyssna på när en mamma berättade om när hon miste 2 barn, man och bästa vänn.. Samanlagt dog 225000 människor, "Cirka 20.000 svenskar befann sig i det drabbade området i Thailand. 543 svenskar är döda eller saknade. Av dem är 120 barn under 16 år. 1.500 svenskar skadades. I dag är mer än 90 procent av de saknade svenskarna identifierade." så skrev aftonbladet i en artiket som publiserades 2005.08.22.. De va så gripand emellan åt och när jag cyklade där och tänkte mig in i hennes sitvation så fällde jag faktiskt några tårar! Pogramet heter: "Då livet stannade".. Även de på P1, jag rekomenderar att lysna faktiskt det sänds även i morgon kl. 23.30 och på och lördag 18:15.. Eller så här och nu:
http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=latestbroadcast&Id=3381&BroadcastDate=&IsBlock=
Men nu gott folk ska jag än en gång gå och äta, tror jag har något problem på riktigt, eller jag har det, jag är hungrig HELA tiden!!:/ Fast jag PRECIS har ätit.. Hörs imån och god natt kära människor<3
Ps. Lovade att sätta in bild på nästa veckas schema men det får bli senare för det blev något strul och den går inte att ladda ner schemat nu men de kommer med tiden;)

Lektioner

Ja ett kort inlägg på en kort rast, hade precis föredrag om hur man slår läger, personligen tycker jag det gick bra:D visade bilder på olika läger typer och engagerade människorna genom att dom fick prova på olika typer av knutar:D Andreas var till min hjälp, han pratade om eld:D Men jessika, som inte var på plats, eller inte gjort sin uppgift, skulle ha pratat om själva lägret men de läste jag på snabbt och tog den delen oxå, och folket tyckte de gick bra:D Så de är bara le och vara glad:D 
I övrigt idag har det inte hänt något speciellt, började dagen med ett prov med berra -som även är min idrotts lärare- sen har vi nästan inte haft något, förutom föredraget:D Eller vi gick till Amis lektion och de enda vi fick veta där va att alla hennes lektioner nästa vecka är inställda.. Även naturkunskapen är instäld nästa vecka så senare idag ska ni få en bild på hur schemat ser ut nästa vecka för mig:D  Men nu ska jag ta och gå på leifs lektion, där 2orna oxå är med, å vi ska LEKA, vi går ju på barn&fritid:D;P Ha det bra!<3


och än en gång lite bilder..





blandat redigerat & oredigerat och gammalt & nytt..
Godnatt alla<3

äpple och svar till melinda!

Jag fick en kommentar av syrran melinda så fröst och främst ska jag svar på den och jag tänkte svara uppet såhär inför alla, här är vad melinda skrev: jaadu,pappa får jobba påoch du får ta och hjälpa honom så att deär klart i den nya delen när vi kommer(bastudelen):D när kommer du hit?? kan inte du mamma,janina,adéle och tyra göra en resa,bara så där damer emellan ;) jag har 10 dagar ledigt vid påsk men då med en natts jobb i mitten.. och miika kommer att vara i lumpen..
Svar: Ja jag till och med drömde om att jag och pappa höll på att bygga där "ute" och de blev klart, och sen bastade jag varje morgoon före jag skulle till skolan, och då kan  jag juh berätta att vi ska ha en såndär special sak som alltid är varm, skönt! Och har många gånger tänkt tanken att hoppa av barn och fritid och börja på byggpogrammet, men de skulle väl ingen gilla så de får bara vara en fritidsaktivitet:D och jadu, för mig bir det nog inga resor förens om exakt 2 & ½ månad.. Denhär helgen kanske till lofsdalen, med familjen kariniemi, mamma och adele... En vecka efter det så är det påsklov och då kommer Annika hit så då ska jag inte åka någonstans +att jag kansske ska till stockholm under påsklovs veckan! Och så får jag inte vara ledig från skolan, för igår fick jag hem en varning från csn, "ups" hög frånvaro, men de har jag tagit tag i nu! Men efter påsklovet är det 2 veckor skola sen 2 veckor APU, sen är det vecka 19, mån- skola, tis&ons- APU, tor&fre- ledig, och veckorna 20-22 har jag 3 dagar skola och 2 dagar APU, Och efter de måndag den 7 juni ska jag vara med på en del av böle vandringen och på tisadagen åker jag till USA... Så kära melinda, jag har inte möjlighet att komma och det skulle vara otroligt härligt att se dig igen, annars är det 8 månader mellan en sann systenkram!! Och så lång tid har de aldrig varit förr! Ps. älskar dig syster<3
annika
annika (fotograf-?)

jag och melinda (typ-07?)

Och nu till "idag"- efter regn kommer sol, efter snö kommer tö.. Ja jag bästemde mig för att jag inte orkar dela ut gagnefbladet igad så de får bli imån filket betyder att det kan vara (de jag hoppas på) uppehåll men de kan även var tö, vilket skulle betyda att det kommer att ta ca 3 timmar att dela ut gagnefbladet! Men idag i skolan fick jag ett äpple på samhällskunskapen vilket betyder att jag höjt mig mest/presterat bäst i klassen:D Jag blev riktigt glad faktiskt, jag bevisade något, vet inte riktigt själv vad men även fast jag har hög frånvaro så klarar jag av skolan!:D Och de e klart ni på även de ska få en bild, men först ska jag fråga er om råd! Jag ska redovisa om Knopar (=knutar) imån och vad ska jag berätta (de har med att göra hur man slår läger) att fakta jag fick är:

vad ska jag berätta om de, nån övning jag skulle kunna gö med dom, men hur ska övninge gå till?

med dehär förtjänade jag ett äpple:D

Nu ska jag ner och fick lite:D Ha det bra kära människor!<3

nyheter

Nämen ojdå, uppe i nya läsar siffror:) Jag som aldrig trott att någon läser min blogg men igår var det ca 60 unikaläsare på min blogg.. Ja undra om man ska ta tag i dehär ordentligt? Vad vill ni läsa om? Eller är det bilder ni vill se? Ni ska få borda delarna, men inte nu för ...:D

Just nu sitter jag i skolan och väntar inte på att lektionen ska börja..;) Ska ha komunikation och andra roliga lekrtioner..:D Men i övrigt så snöar de ute och det gillas inte"/ inte mer slask tack... Men nu ska vi inte deppa ihop för det eller för att jag har gått och blivit förkyld.. Annika, min kära vänn från finland kommer snart hit och ska vara här under påsklovet! SKÖNT!
Hörs senare gott folk!<3


Outfit

Dagens outfit..;) Armbandet högs upp och tröjan fick jag av min kära kusin matilda när hon kom hem från thailand<3 Texten är värkligen passande för mig: NAVER THE SAME PERSON WHEN I GO TO SLEEP AS WHEN I WAKE UP!
TACK MAKKU!<3


Men nu sk jag försöka ficka min bloggs design lite;) och sen ska jag plugga samhällskunskap, ha det gött gott folk:D<3

skolan...

Ja här sitter jag i skolan än en gång, börjar inte förens om en timmen men saknade skolan så mkt så fick lov att ta fösta möjliga bussen hit, nejdå inte riktigt men vaknade för väckarklockan och var riktigt pigg faktiskt:) Och så fick jag lov att ta en tidigare buss för de e så mkt snö ute så men skulle inte komma fram på cykel, nästa..:D Men hade ng igår kväll, de va ganska nice faktiskt:D Okey för er som inte vet vad ng är, alla mina kära vänner samlas och har kul, typ:D Men nej nu e jag så tråkig hr så bäst jag slutar, hörs senare...
PS. Lisa är "flöm", f-fnnjö!

lisa
den härlig brud dehär, gör skolan mkt roligare och dagarna kortare:D foto:Tisha Josefsson


lite bygge..

Tänk att vissa personer inte förstår att lämna nån ifred!! Till vissa kan man ju bara inte säga att lägg ner, man känner ju inte personen ordentligt ens en gång.. Men det beror helt enkelt på vätt och etikett, vissa saker lär men sig med tiden.. Men de va bara en liten kort inledning;) Nu över till vädret: igår smälte de mesta snön på våran gård bort, solen sken och det var varmt och idag och under natten har nästan allt kommit tillbaka:( Jag som så ville ha vår, när det var sånt väder så tänkte men att det inte är långt kvar, bara 2 månader tills jag åker, till usa:D
Och igår sågades mellan väggen bort, till nya tvättstugan, bastudelen och de! Kändes riktigt skönt, ett stort steg, nu är de (ungefär) bara väggar, tak och golv kvar att fixa:) Domhär bilderna är mest för att visa syster melinda i finland att bygget är i full gång igen, vem vet om "nya delen" är klar till då ni ska bo här ett tag;)


Nu ska jag kila iväg och äta, ha de bra!<3

Ugnspannkaka.

Nu är jag mätt, har precis ätit ugnspannkaka, vilket var väldigt lång tid sen senast! De första jag kom att tänka på när mamma frågade om jag skulle komma ner och äta ugnspannkaka var, melinda (storasyster som bor i finland), ugn, socker, bubblor! Ja, när vi var små så har jag ett svagt minne av melinda kollande in i ugnen, hon skulle få sin favorit rätt, eller va de inte så? Men själv tyckte jag ugnspannkakorna var jätte roliga, stora bubblor och desto mer socker man hade på desto godare blev det!

Tid: 30 minuter.
4 portioner.

Ingredienser:

3 dl vetemjöl

½ tsk salt

6 dl mjölk

3 ägg

1 msk flytande smör till smörjning av långpanna/plåt

Gör så här:

Sätt på ugnen på 225°C. Häll mjöl och salt i en skål med höga kanter. Vispa ned mjölken lite i taget för att få en klimpfri smet, använd gärna elvisp. Vispa därefter ner äggen. Häll smeten i smörjd långpanna och grädda i mitten av ugnen i 225°C i ca 20 minuter till gyllengul färg. Skär ugnspannkakan i bitar och servera.


(bilden är från google +att i denhär bilden ser det ut att finns skinka/bacon(?) emellan.. Och enligt mig så ser mammas gjorde miljoner gånger bättre & godare ut) Jag rekomenderar er att prova!

bilder jag tog igår...


kusin lelle, brun!!

macke, med bruna ögon..

kusin sebbe, ett hjärta..

idag..

..fick jag först och färmst sova ut, bara för att vi hade/har friluvsdag! Men sen delade

(jag) ut
gagnefbladet
(gagnefbladet) (som jag samtidigt tog som min friluvsaktivitet;)) och mötte då
nicole och emma
(emma&nicole) som var ute och gick med denhär söta
hunden
(hunden) och under tiden jag delade ut gagnefbladet så stötte jag på vissa ovanliga saker som en

(sönderslagen toalett-stol) mitt ute i de vilda.. och

(2 "vilda" katter) som sprang runt på ett tak! Plus att det va jätte fint

(VÅR väder)
ute!:D Men efter de satt jag vid dator ett tag och åkte sen med syrrorna (adele och janina) till gympan i mockfjärd, och jag som redan hade träningsvärk i rumpan från igår-dagens pass, men nu kan jag lova att det är ännu värre!!:D Men nu ska jag duscha och sen ska jag SOVA så man orkar vakna till skolan imån! Godnatt alla!<3

Ledighet...

Igår kväll hade jag svårt att somna, kanske beror på att jag sov halva dan:) Men även på att jag tänkte på hur kul det skulle vara att fotta lelle, makku och andra (som inte varit utomlands), lite färg skillnader och...snö!! Jag vad säger ni? berädda på att ställa upp, imån kanske? Nån annan som är ledig
Men idag var de inga svårigheter att stiga upp, åt lite och pappa sjusade med till bussen, som första lektion hade vi komunikation och sen en kort samhällskunskaps lektion.. Så klockan är inte äns 13 och jag är i djurås, och imån har vi friluvsdag (som jag nämde) vilket innebär att vi inte behöver åka till skolan utan det blir en promenad med kameran!:D Riktigt skönt!
Skriver kanske mer kväll för nu ska jag hem, sitter nämligen på biblioteket och väntar på pappa med ted, olliver och fredrik:)  HEJDÅ!


sjuk shopping(längtan)

Som inledning till dehär blogginlägget får ni bilder på tuffa systerdottern TRYYAAAA, på ostadiga ben...

JA från att ha varit en underbart solig varm morgon till en mindre rolig kväll, kom hem chilla lite, och runt 4 tiden fick ja ont i högra örat, de ploppar i de ganska svårt att förklara, men vi går över till näsan;) även de har va ONT i på högra sidan, och snoret rinner HELA TIDEN, men endå är den så täppt att jag måste andar genom munnen hela tiden= öppen mun all the time! Halsen känns också ganska täppt.. Men de e sånt man emellanåt får leva med, är glad över att inte ha migrän som mamma... Men tillbaka till 16-tiden, ja mig i sängen och vilade och slutade med att jag sov i 2 timmar, pappa väckte mig för middag men åt bara yogurt för hade ätit potatisgratäng och fläckfile med vitlökssås tidigare:)
Och nu över till ämnet sopping:

Men till något som är väldigt  typisgt för mig är SHOPPING-lust när man inte har pengar, allt -okey nästan allt- går till sparande för att sen kunna shoppa ordentligt i usa:) Tänk vad bra man har det när man går där och kollar efter nya solbrillor, skor, tröjor, kjolar, byxor, mm.. Men oj vad jag är glad över att jag inte använder så kallat smink, en kompis berättade här för ett tag sen att hon lägger ner MINST 1500kr på smink varje månad.. Dom pengarna lägger jag i spar för att sen resa och göra andra nöjen med, och jag ska tala om för er att jag är väldigt lycklig utan smink ni som tror att man inte kan vara det:) Har inte så mkt annat att berätta:) Nu vill jag sova, godnatt<3

slappt, brunt!

Ja vad ska men säga en skön dag idag! Solen skiner, cyklade till djurås i mårse, tog bussen till leksand, och under första lektionen som var mellan 10.00-11.25 fick jag veta att alla andra lektioner är inställda förutom engelska så gick och pratade med vikarien så får läsa hemma!:D skönt.. I övrigt denhär vecka är så sökn, sovmorgon varje dag, idag/mån en lektion, tis 2 lektioner, ons ledig, tor normal dag med 4 lektioner, fre 2 lektioner:) Plus att vecka 13 kommer min kära vän (och konfimations vän) ANNIKA KOSKELO hem till mig, vecka 14 har jag lov, och vecka 15 ska jag till idre med min familj<3 Bara 27 skoladagar kvar, sen är årskurs 1 avkklarad, igen:D
Men i bussen på väg till leksand kom min kära kusin lelle, har inte sätt honom på 2 veckor för han har vait i thailand! Och oj vad han var brun, de e inte måttligt! Är så avis! MEn inte nog med bussresor ska ta och åka hem snart.. Och ännu mer om resor, emma och saana reser tillbaka till finland idag:( Man får hem en vän och en annan åker:/  
Men skriver nog ett till inlägg senare idag, men ha de så gött så länge, så så så:D


förr och nu

Ja igår tog mamma och janina fram 3 stora svarta säckar, fulla med leksaker sen vi (jag, melinda och janina) var små, ja oj vad minnen dök upp.. "Denhär sydde mormor till mig när hon va barnis till mig", "ååh, denhär dockan fick jag när ni kom hem från london" och så vidare lätt det när jag steg innanför dörren:) Vi kollade på mammas foton från deras ungdom och pärmar mamma sparat saker i, min kompis (lovisas) pappa slängde spray flaskor i en brasa när de var till fågelsjön, ja och nu säger dom till oss att inte göra de, dom vet ju själva va kul de är när det smäller lite:D Och min vänns, emmas, mamma har skrivit ett brev (till sig själv, fråga mig inte varför mamma hade en kopia på den)
SUOMEKSI 1982.04.27. (28 vuotta sitten)
"Tänään on tiistai ja on viikon toinen koulupäivä... Täällä on kotosalla...minä..Kaisu (minun kaveri johannan äiti) ja Merja. Minä varsin vain kirjottelen että jos joku sit tulevaisuudessa haluaa muistella menneitä aikoja niin voi tästä ainakin yhden päivän mieleen saada....Tämä Mockfjärd taitaa tulla suureksi kaupungiksi koska tuosta meidän talon kulmasta menee yksi tie ja siitä ajaa autoja hyvin tiheään.(toinen sivu) Otinpaa ja vaidoin puolta. Joo ja jatkan tuota edellistä juttua. joo, ja jos tuota tietä jatkaa kovin pitkälle niin siellä tulee vastaan niin kutsuttu umpikuja.(sieltä mistä löppöset just on muutanu, trätäppvägenin loppu) Mutta sieltäpääsee pois ilman että pitää peruuttaa. Siinä on pieni lätti maata johon on kylvetty ruohoa, ja kun sen ympäri kurvaa niin silä voi jatkaa matkaa niinkuin moottoritietä, mutta ei yhtä leveää. Nuo mun kaks muuta sisarusta meinaa kai vähän kinastella tuolla kamarissa...."
PÅ SVENSKA:
1982.04.27. (28 år sedan)
"I dag är det tisdag och veckans andra skoldagen... Här är bara hem...jag..Kaisu(min kompis Johannas mamma) och Merja. Jag skriver bara för skojs skull om någon sen i framtiden vill minns tillbaka på det förgångna och det kan åtminstone få en dag att tänka på .... Mockfjärd kommer troligen bli en stor stad eftersom i hörnet av vårt hus går en väg och det kör bilen förbi väldigt ofta. (Sida nr 2) Tog och vände sida. Jaaa och jag fortsätter där jag slutade den tidigare historia. Jaaa, och om man fortsätter dendär vägen en bit kommer man till ett så kallat väg slut.(där löppöset har precis flyttat från, trätäppvägens slut) Men man kan komma därifrån utan att behöva backa. Det finns en liten plätt mark där man har  planterat gräs, och om man sladdar runt där kan man fortsätta som på en motorväg, men vägen är ju inte lika bred. Domdär mina andra två syskon håller på att börja bråka därborta i kammaren"
ni fick inte allt men en liten del av brevet;)

Och nu ska ni få se på lite annat gammalt:D

morbroderna tero & veli-matti på maskerad..





Så härlig många minnen man har!:D allt av dehär minns jag inte men har andra minnen, många många många sånna:D Men tänkte att om någon som är med på bild råkar kolla in så får den nog oxå finna minnen för en stund:D

Idag! Ska jag till mockfjärd, den lilla lilla byn (som i frmtiden kanske någongång blir en stor stad;)) med en massa underbara vänner men för de ska jag nog ta och städa nere toaletten som jag lovat mamma:) Men i övrigt i dag har jag inte gjort så mkt, städat mitt rum, skrivit lite i min kära hjälpreda, kalendern, och så har jag städat övervångens toalett:) Men ha de bra alla bloggläsare!<3

IG BARN..;D

Idag känner jag att jag kanske orkar vara mer positiv en igår:) Hade svårt för att stiga upp och fick tillbaka ett prov som jag fick ig på* men i övrigt har de varit bra!:D De fick inte mitt humör att sänka sig!:D Jag klarar de för hoppnigsvis nästa gång.. De är inte ofta jag skriver att jag inte klarade ett prov för de är inte ofta de händer men man får alltid inte vara duktig;) Men jag har en förklaring, 1/2 av lektionerna jag varit inställda... Och jag pratade med läraren och han sa att jag endå kommer klara kursen galant:D
Men nu ska jag gå på svenska sen HEM!:D


Snart där...

Idag har varit en solig och härlig dag men endå är jag ruskigt trött, på bussen hem från skola sov jag och vill inte vakna men de var ett måste:/ (om man inte vill åka runt hur som hälst i dalarna).. När jag kom hem mådde jag illa och det kändes som jag hade feber, men efter lite rotande bland syrrans papper som hon lovade mig ta användnig av slocknade jag sittande, endå hade jag sovit 8 timmar natten före.. Men vaknade efter ett tag, tog en värktablett (vilket är väldigt ovanligt för mig!) och tog mig i kragen och cyklade iväg med gagnefbladet.. Och tänka sig jag lever!:D Men känner att skulle bara vilja vara hamma imån med min kär vän emma, men jag SKA till skolan och plugga, plugga och skriva prov, och plugga.. Har faktiskt en relativt kort dag:) Sen är de fredag!

Tor: skola 9.00-13.30,  med emma på kvällen?
Fre: skola 11.00-14.00, vänner, r-luokka..
Lör: städa lite, vänner eller innebandy?
Sön: möte, vänner?
Mån: skola 10.00-14.30
Tis: skola 10.00-12.00
Ons:
LEDIG
*efter de är de 11 skoldagar sen 10 dagars ledigt! sen-2 skolveckor, 2 apu veckor, 10 skoldager blandade med 6 apudagar, efter de 1 ledigdag och efter de alltså den 8 juni bär det av till USA! Nu är de inte långt kvar! SÖNT!

Och 2 bilder ska ni få, på en katt och på mina "föredetta" blåa ögon:D




i skolan

Ett snabbt inlägg från skolan, ja letar efter fackta om knopar eller med andra ord knutar, ja de ska jag redovis om.. Tänk allt hittar dom på nu för tiden! Som tur är ska jag redovisa tillsammans med andreas och jessica, det betyder att även dom har fackta om hur man slår läger! Dom bästemde att jag skulle ta det med knopar dom då hoppas jag att dom inte har allt för mycket kritik om de lilla jag har, men ska även göra en övning med klassen, alla ska få provapå att göra en knut, som kan anvädas till antingen segling, klättring, fiske mm..:) Men nu på morgonen ska jag ha en redvisning på ca 10 min om Röda korste! Det ska gå bra för där har jag rikligt med fakta:D Men får se om jag blir så tråkig att alla somnar, man kan ju hoppas;)
Plus att jag har gjort en inlämnings uppgift till amis lektion som handlar om skillnade om män och kvinnor i samhället, och så hade jag en läxa i komunikationen, jag ska förklar ordet "sidspår" för klassen, den kan jag väll hyfsat...:) Men nu till de "braiga", fick sjus med pappa till skolan för han skulle till mora på någon LågEnergiHus sak:D De va riktig skönt, och nu ska bara veta vad jag är snabb, vaknade vid kvart över 7 och åkte hemmifrån kvart i!!! Ingen man behöver vara fin för;) Men nu till de tråkiga jag hann inte dela ut gagnefbladet igår så måste göra det idag och jag slutar vid 4tiden så är inte hemma förens kvart över 5!!:( Och innan 7 måste jag hinna baka en mockaruta! Oj vad stressad jag blir! Men de ska väl gå bra. Nu ska jag dunsta, hejdå bloggvärlden<3


8.3.10

Idag är det internationella kvinnodagen så ha det bra alla kvinnor!<3 Och idag har de 3 jordbävningen varit inom några veckors tid, först haiti sen chile och inatt vid 5 tiden i turkiet.. Tsempiä till de drabbade och delars anhöriga!

Idag slutade sportlovet och jag var än en gång till skolan, de vettigaste ja gjorde där va engelska prov:D Efter skolan åkte jag till stan/borläng med världens bästa emma, och en underbar vän till från finland som är och hälsar på, lilli holmi! De va härligt, lilli åker tillbaka till finland imån men min älskade emma stannar här ett tag till!:D Jag köpte en svart (ovanligt?) tröja från giina och en vit scarf från only..+att vi åt pizza, de va gött.. Efter borlänge gick vi hem till emma och där va vi lite sociala först sen försökte vi spela wii och jag säger då de desto äldre man blir desto svårare är det att lära sig något, för mitt för mig;) Emmas lillebror isak, 3år, vann lätt över mig! Är nöjd med denhär dagen! Och så måste jag bara lägga till jag har ätit MASSVIS med vitlök idag!! Först till bröd så hade jag vitlöks sås/dipp och nu på kvällen när jag kom hem åt jag (vitlöks)potatisbullar och köttbullar:)  PS. igår hade jag en underbar kväll med emma lilli och vasti..

Imån blir den efterlängtade kickboxningen (ska försöka dra med emma dit!) och gagnefbladet (mitt extra jobb, inte efterlängtat;)) ska delas ut! Nu ska ni få en bild som jag tog förra veckan då jag delade ut gagnefbladet...

...sen säger jag (och min sovande syster) GODNATT världen!<3


sportlov, barnvakt;)


RSS 2.0