nyheter

Vissa saker är ju bara konstigt, som man vet inte vad man ska säga om pappan som kräver pengar av OKQ8 för att ha använt sonens gulliga skratt i en reklam, det känns juh som att han bara va ute efter pengarna...
Å har ni sen hört om loppisfyndet? varför kan aldrig något sånt hända en liten fattig student som mig...?  

tyck här för att komma till aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/


Today

Vaknade idag och såg att jag fått sms, bussen skulle inte gå..:/ så jag hoppade upp ur sängen, åt frukost, tog med mig gagnefbladet och delade ut 1/3. Sen bar det av till SOS på studiebesök, kul var det! Efter det  åkte vi å käka på max å sen var vi en snabb sväng till biltema å lekte runt lite:)
Åkte hemåt med pappa å sen delade jag ut resten av gagnefbladet. Efter middagen åke vi till lager 70 i insjön och shoppade lite:
köpte mig ett par nya converse idag:) (+sulor)
och en ny tröja
Efter det åkte jag på RL å nu sitter jag här!:D

two pictures from today





tired firefighter

Igår när jag kom hem så satt jag ett tag framför datorn å sen åt vi kebabrulle till middag. Vid 8 tiden somnade jag framför brasan och en timme senare väkte mamma mig å jag gick upp å borstade tänderna och gick och la mig. Fast jag sov 10 timmar så var jag jätte trött på morgonen, men nu efter en livräddning (i ett brinnande hus) och lite lunch så är jag pigg som en lärka:) Snart ska vi på en till brand men jag vet inte vad det är som kommer att hända där....

Vid livräddningen före lunch idag så hade vi all utrustning och vi gick i lag på 3: värmekamera+sökare (torleif), munstyke+sökare (jag), slangdragare+få ut utasat person ur huset+sökare (maria).
   

När jag kommer hem idag (Tis) ska jag (om jag orkar) dela ut gagnefbladet och göra en ordentlig hårinpakning.
Ons- sovmorgon+studiebesök hos S.O.S i falun, (gagnefbladet).
Tor- Normal arbetsdag på brandstationen, packa inför helgen.
Fre- Normal arbetsdag på brandstationen, sen raka vägen till (orsa?) på läger med alla mina underbara vänner!
Lör- Läger
Sön- Läger


helgen som varit...

Japp då är helgen slut och apun i full gång igen(: I fredags så var jag på NG med mina kära vänner, hela lördagen var jag däremot hemma, vi fick besök av mormor, lelles pappa (veli-matti), päivi å lasse:D De var faktiskt en helt okey kväll:) Söndagen så var jag bara på möte å så gick jag och la mig redan vid 21-tiden!! Vaknade vid 23-tiden av att resten av familjen kom hem, och kunde inte somna om så gick och åt en nattmacka å vid  2 lyckades jag somna, men inte i min egen säng utan i syrrans "gamla" rum på nedevångingen.. Det var trögt att stiga upp idag, men vid 06.40 lyckades jag komma upp ur sängen, skulle egentligen ha fått lov att stiga upp 05.45. Men jag hann utan större problem:9
Nu efter lunch ska jag rökdyka, och vara i ett övertänt rum (på bilden nedan ser ni ett övertänt rum, det är inte bara material som brinner utan även själva röken som bildats av branden som brinner)

blid hämtad från google


På apun idag

erik, jag och maria
Sjukvårdsträningen:
jag, med nack+rygg-stöd, 2 brutna lårben, en bruten arm
erik, med nack+rygg-stöd, 2 brutna lårben, 2 bruten armar

trött trött trött..

...är jag, efter att ha haft en intensiv arbetsdag och mycket att göra. När jag kom "hem" hängde jag å emma bara ett litet tag och sen gick emma hem och jag började städa, när jag var klar med det så kom brett och hämtade HEM (HEM) mig, och jag gjorde våfflor till mig själv och sen satt jag och prata med janina ett tag och när jag såg att det inte blir något av adeles läxgörande så satte jag mig ner med lillesyrran och det tog oss två timmar att göra hennes läxor! Och den senaste timmen har jag gått genom räkningar, försäkrings-papper och annat såntdär viktigt:) Nu borde jag gå och duscha, klippa naglarna och försöka få i mig någonting. Lägger ut en bild på "min" första bilbrand(:

APU

Som ni vet så är APUn på brandstationen i full gång! Första dagen (igår) gjorde vi inte särskillt mycket, vi kättrade på stegar, kopplade ihop slangar och sprutade lite vatten, och lite annat sånt... När jag kom "hem" (till janina å bretts lägenhet) chillade jag bara ett tag och så tog jag en tupplut på 2 timmer. Ungefär vid 8 tiden lagade jag middag, soppa och baugetter, och senare på kvällen kom emma och vi var vakade lite för länge, så vaknade en timme försent i morse, men jag hann med 7.25 bussen och min busschafför va jätte snäll mot mig och stannade utanför bradstationen så jag inte skulle behöva gå från busshållsplatsen och komma försent:D 
Dag har vi klippt av taket, pajat rutorna och rivit/klippt av en dörr på en bli! Har varit kul, just nu har vi lunchrast och efter dethär ska vi nog släcka en brand:D Lägger ut en bild sen igår på mig, så har ni något att skoda;P


vår i luften

Jag måste ju blogga lite fort nu när jag är hemma som barnvakt till lillesyrran som har magsjuka, har bott hemma hos janina och brett som nu är hemma hos oss (här) som barnvakt för att mina föräldrar är borta... oj vad krångligt dedätr lät, men jag sover i janina och bretts lägenhet nu:)
Idag vaknade jag rund 12 tiden efter att jag haft en trevlig kväll med mina vänner! När emma och ida gick hem till emma idag på dagen så satt jag och solade på balkongen, efter att jag hade städat den (balkongen) rigtigt skönt vart det! Det känns verkligen som vår nu!
Imån börjar APUn på barndstationen i leksand och det ska bli riktigt roligt!! ska försöka att kommaihåg att ta lite bilder jag kan visa er sen!:D

Lia plutten<3


min älskade tyra


Fjällutbildningen i Idre

BF2
Mathilda
jessica och maria
Mathilda och emmah
jag å mathilda
SÄÄÄLEN!
Jag
jag och striden
-Mathilda Strid-
en hälsning till solen fårn lisa
ser ni vad jag ser? ;O
M & L
Jessica och Mathilda
Erik
Roman - Roman & Strid - Bodeström
Lisa
Någon....
someone
joku
BF tjejer
Rosanna...
våran stuga
mathilda
henrik
victor
BF och OP, tävlig på gång, å gissa vilka vann? BF SÅKLART!!!!
alla tar sig på olika sätt till lektonerna...

fjällutbildning

Imån på dagen bär det iväg till Idre med (skolan) OP2&BF2 för en 5 dagars lång fjällutbildning! Hoppas man får lite färg där uppe i fjällen;) Imån (söndag) när jag vaknar måste jag packa, och äta och städa ihop allt i mitt rum, sen vid typ 3 tiden åker bussen, jag kommer nog inte kunna blogga men ni får bilder när jag kommer hem på torsdag:) by the way, mamma å pappa åker utomlands undertiden jag är borta så jag kommer typ inte se mina kära föräldrar förens 24-25 (mars). Men men ha det gött alla kära människor här hemma!
BYe bYe!

med tjejerna idag!<3


livet framöver...

(Stjärnorna är lediga dagar från skolan...)




2341 timmar tills sommarlovet;)

Är lite trölle, barnen vaknade i tur och ordning under natten vilket gjorde att jag vaknade 4 gånger och var vacken allfall enhalvtimme per gång. Annars går allt som barnvakt bra, ska snart till och laga någon slags mat till barnen. Just nu sitter dom i källare i en koja med massor av kuddar och täcken som vi byggde alldeles nyss:)

Fast just nu sitter och funderar på vart jag skulle kunna skaffa mig ett jobb, och hur och vilka dagar jag skulle jobba före sommaren. APU plats behöver jag oxå... å den måste va klar tills på måndag! Nog för att apun inte börjar förens vecka 12. Dom 2 första veckorna ska jag vara på brandstationen i leksand och vecka 14&15 har jag inte skaffat någon plats till. Som tur är, är det inte mycket skola kvar nå mer.

v.9------------ sportlov
v.10 ------------ skola
v.11- idre med skolan
v.12-15----------- APU
v.16------------ skola
v.17---------- Påsklov
v.18-22-------- skola
(v.22-svenska sommarmötet)
v.23-- skolavslutning
v.24-34---sommarlov


PS. svarar här på din kommentar om "Vad sägs om en VARM, SOLIG dag vid red rocks i Michigan" janina. Jag vet att livet går upp och ner, och om jag dehär sommaren igen kan åka dit och uppleva dendär varma soliga dagen vid red rocks kommer livet aborlut vara på topp!

Känns som om dehär året kommer bli som dedär åren i grundskolan!

Jag är helt slut! Beror inte på barnen jag sköter, för dom är underbara men jag håller på att stressa ihjäl mig, teorin till körkortet, ångest för skolan, måste hitta ett extra jobb, CV och skit måste skrivas, och jag känner mig otillräklig för många i min omgivnig! Jag glömmer viktiga saker och orkar knappt träffa mina vänner.
Den enda önskan jag har just nu är att jag får dedär vietävä körkortet och att jag kommer iväg till usa där det då kommer bli en underbar sommar! Men av en konstig anledning börjar jag tveka på om jag borde åka fast det är de som gör att jag orkar gå till skolan eller överhuvudtager bry mig om någonting!

sry för att jag är så negativ.... men jag behövde få skriva av mig lite kort!

mini-inlägg

Jag har blivit senil, det har jag konstaterat efter 2 dagar! Jag glömmer viktiga saker jag i vanliga fall aldrig glömmer, jag glömmer av att äta, laga mat, göra saker jag lovat och ringa, och om jag ringar nån så kommer jag inte ihåg vad jag ska säga!
I övrigt har allt gått bra här, är fortfarande i stockholm som barnvakt:)

RSS 2.0