det senaste

från den tiden jag inte bloggat:
torsdag: ledig/pluggade 14 timmar med 2 pauser som sammanlaget var 5 minuter.
fredag: emma här efter skolan sen åkte vi på ng i mockfjärd +gick därifrån.. "driveway"
lördag: chilla me emma sen till ng i djurmo
söndag: firade mamma, vårfest, sen hem å pluggade, å på kvällen klippte jag mammas hår!!!

Och siste men inte minst Idag/Måndag
Åkte till skolan, fick vet betyd i ett ämne å slutade sen, hade tänkt att jag å emma skulle dra till stan å shoppa, men bruden svara inte när jag försökte ringa så den 12 har jag varit hemma, solat, va (som ni ser i förra inlägget) å fottade med lillesyrran och klippt gräset:)

en hel massa bilder på egot (mig) från idag..







va ute och fottade lite idag:D


här har vi de


gul
-skola, blå-APU, lila-pugga hemma, röd-helg/ledigt/sommarlov, grön-böle vandring med klassen

vecka 21 ska se ut i färger som den gör men i siffror:
M24, T25, O26, T27, F28, L29, S30


24&25- avklarade and still in life;)
26-klippa gräset (semestervecka från gagnefbladet)
27- Ledig, blir att plugga hela dan hemma
28- sh kursprov, sista inlämningsdag för sv raport NG?
29- ?
30- möte

31- Eng prov
1- (APU)
2- Gagnefbladet
3-(skola)
4- sista inlämningsdag för APU uppgifter*3
5- nuorten vandring
6- nuortan vandring, möte

7- bölevandring (skolan)
8- arlanda, island, USA..:D

Idag..

Å så fortasåtter jag direkt med ett blogg inägg om idag, eller ska först berätta att efter förlovningsfesten igar (förra inlägge) så åkte jag hem till emma:) Blev lite sen men till slut kom vi i säng å så när vi vaknade idag å chillade vi lite sen tog jag och började cykla hemmåt, (så ottis om du läser detta- din cykel finns hemma hos mig) och han inte med än till bro (bilden nedan tog jag där) å set började regna.

Och som tur va hade jag bett emma om en påse för sadeln va blöt, men fick ännu bättre användnig av påsen, skydda kameran!:)) Och nu tänke jag vara duktig och jobba med skol arbeten lite:) Förästern nu ska jag vara jobbig och prata om min USA resan igen, jag åker om 15 dagar!

Igår...

Sry att jag inte har hunnit blogga men har haft fult upp, igår va de underbart väder ute så va ute hela dan förutom när jag städade toaletterna:) Mamma, pappa å adele va till stugan så de va lungt här, men på kvällen åkte jag på min kusins förlovningsfest:) Nu "helt plötsligt" har 2 av mina kusiner gått å förlova sig:) Min äldsta kusin är född 85, och är en av dom som förlovat sig, men ja i vår släckt, på borda sidor så var janina (min storasyster -88) den första som gifte sig och melinda (min andra storasyster -90) var den andra.. såå nu böjar dom andra också bilda familj:D Men jag har bästämta mig att jag ska va singel till 50 års ålder;D Aja ni ska få bilder från igår...




godnatt


Nu kan jag sova gott för la inte bara ut en bild på ottis å emma;P
Om dom nu klagar så får dom en shmällll, NEJDÅ, amänä!
soita'S.A.U.N.A&E.N.T

nice kväll:)

Va vid älvudden på picknick med...

och..

och dom kommer antagligen mörda mig för att jag lova att inte lägga ut några bilder men gör de endå;) Kunde inte motstå för dom va så söta:D Men sen kom regnet och överraskade oss, men vi såg till att ha tak över huvudet och satt där ute å snackade  i åsk-vädret, riktigt mysigt faktiskt:) Nån bild på mig sj lägger jag inte ut för, eller ja om jag sätter ut denhhär:

så skulle man nästan kunna säga att där har ni mig, för åt såååå MKT ostkrokar!:P Men imån bär det av till skolan igen, börjar 11 och har bara svenska och idrott:D Fett chill:D

1 vecka..

...har jag nu haft permanent och tänkte att det är på tiden att visa, men jag har inte orkat gjort något åt håret och oftast är det faktiskt plattat, men gjorde det baraa för att få lite volym:D Har annar så tunnt hår så örona syns, och här och där är jag typ flintis, ser det ut som.. Men trivs faktiskt i det tjokare plata håret:D

Och så ska jag berätta att vaknade vis halv 5 och hade fruktansvärt ont i magen, och när jag tog tempen så hade jag 32 grader!!!!!! sååå det blev ingen skola för min del idag heller.. Hoppas innerligt att är fult frisk imån så man kan göra nått kul med tjejerna nu i helgen!

skolaSkolaOchÅterSkola

Hoppahopprep(detärfåkillarsomärmedpåensådanlekmendethänderibland)Fotboll,på

minAPUplatsrdetenbartkillarnasomspelarävenfastvissatjejerhardetsomfritidssyssel

sättningsåspelardominteiskolanSandlådanbyggsandslottochkakorsermanofta.Hurup

pstårlekenblandbarnen?Närjagföljtbarnenärdetoftaenpersonsomtarinitiativetoch"

gerorder”omvaddeandraskagöra.Finnsdetlekledare?Aborlut!Vilkaskillnaderserduipojka

rsochflickorslek?Hurkanmanhjälpabarnattbytalekarförattmotverkakönsrollsmönster,

 

Sånthär håller jag på med nu! Och efter att jag gjort klart uppgiften om LEKEN så ska jag fortsätta med datakunskapen som ska redovisas på måndag. Och tro inte att det är klart på pluggandet efter det, nej för då ska jag plugga till ett halv kurs prov i samhällskunskap som är tills imån! BLÄÄÄ för läxor och skolan känner jag nu, PS. vi blääar också ut nästa torsdag! Och nu när jag endå bara klagar så kan jag du berätta att e fortfarande sjuk:( Men inte deppa ihop helt, har bara 3 helger kvar här i sverige innan ja åker, såå tro kära flickor inte att ni får vila en enda stund undertiden det är helg:) 


sjuk.

Måndag stannade jag hemma för att jag måde illa och hade ont i halsen, på kvällen hade jag feber och i mårse när jag kom till min apu plats hann jag inte vara där länge innnan dom skickade hem mig... Förskräklig host och halsont +till och från illamående.

böker..

.. filmer och fakta om förintelsen har intresserat mig så länge jag kan minnas. Cina Holmberg:"Snart är det slut med oss överlevare". Jag har fått möjligheten att lyssna till en mans berättelse om när han var fånge på auschwitz koncentrationsläger och efter det fick jag möjligheten att bytta några ord med honom. Och efter att jag läst siomas bok -Med föintelsen i bagaget- träffade jag han då han var i trakterna och föreläste och även med honom fick jag bytta några ord. Och jag skulle inte tacka nej till fler berättelser.

Hittills har jag bera läst en bok -Flickan som överlevde (Barbie Probert-Wright och Jean Ritchie)- som berättar allt på ett annat sätt, denhär flickan var inte på något koncentrationsläger, och jag skulle kunna säga att hon råkade inte ut för hämskheter om man gerför mot allt de andra jag läst och sätt på filmer eller dokumentärer. Eller häskheter fick hon vara med om men de var av folket, som led av att det varit krig i deras land. Det är en bra bok och jag rekomenderar er om att läsa den!

Jag vet inte vad det är som gör mig så intreserad, det är inte det att jag vill vet vilka hämskheter det råkat ut för. Men hur är det hela möjligt, jag har även tagit reda på den del fakta om Adolf Hitler och vet att hans uppväxt inte har varit den lättaste, han hade en hämsk far och vad jag tror måste de vara det som satte sina spår. Här är nedan finns det några fler av de böker/filmer jag läst/sätt..



svenska sommarmötet..

..är vad jag har varit på nu hela helgen:D

sommarmötet var på djuråsskolan, och det kom en hel del folk, runt om från sverige, afrika, canada, usa, finland och ryssland:)

lördag var en fin dag med mycket folk och ny bekantskap gjorde jag men härliga typer:D

under predrikan

här spenderade jag ida och lovisa några minuter varje dag, å kul hade vi, men nu har jag blåsor lika många som jag har fingrar!

hårding ottis<3

vasti och henner man??;P

nr.1 mileah hjälper brett

nr.2 växelpengar?:D

idelino;)

emma<3

vi svenskar sjöng nationalsången för de resterande -finskar, amrikaner, ryssar, canadensare, afrikaner-

å här får hela sverige en "puss"? av mig.
PS. fotograferna är många. Alla bilder är inte ens tagna med min kamera, snodde några bilder från olika ställen, bland annat här ifrån----> http://www.sommarmote.net/index.php/sv/bilder

stugresa..


vi var där...^^ (=emma, ida, jag och ottis)

=



ida å ottis<3

jag/musse

alla:D

kännde mig så hemma i denna outfit!

vänner vänner och vänner:)

En snabb uppgatering om de senarste.. Igår kväll hängde jag med ottis och emma i djurås:D fett chill:D Å idag va man på apu då, å de va helt okey:D Efter de delade jag ut gagnefbladet å chilla runt med emma:D Å nu ska jag iväg till tansen med några få vännerna, å sova och he de mysigt, i mormor å morfars stuga, för våran håller vi på att renovera å emmas å deras ska de nå folk till:D Men men vi kommer hem imån å se e de sommermöte här i djurås, fre-sön!!:D
Men nu får ha de gött kära människor<3

minnen...


läger

pappa sågade av sig fingrarna


Hastigt och Lustigt, va de inte så;)?

jaclyns fot, usa

år....?

3 år sen? asma, bor nu i tunisien och ska inte komma tillbaka till sveige mer... +jag å sabina

lovisa, emma, jag och ottis:D

ÅÅÅH!<3 underbara minnen;) (inte pappas hand då)

Lager 157

Ja först var man till skolan idag å hade, svenska, engelska och datakunskap.. En ganska chill dag, helt ok att va till skolan en sväng efter att ha haft APU i 2 veckor, å med vetskap att man inte ska dit igen på ett litet tag:D Har APU tis&ons-dagar (ända fram till sommmarlovet) och så är juh tor och fre ledig denhär veckan:D Men när jag kom hem från skolan vid ca. 15 tiden så kom mamma på den braiga ideèn att åka till sågmyra, lager 157!!:D Så vi åkte å  där har jag tillbringat eftermiddagen:D Fick 2 huvtröjor, 2 par leggins, 3 linnen, 2 par jeans, en norm tröja:D riktigt nöjd är jag:D

och imån så ska jag chilla runt med min älskade Emma som redan fått sommarlov:D

hahahha


saknad&Hopp

Ni är som dubbelgångare bara de att det är mer än 10 års åldersskillnad..Jag kunde först inte förstå varför du påminnde mig om någon jag kunde inte förstå att de var någon som var mer än 10 år äldre än dig, någon som jag känner eller kände så väl! Och jag kan inte säga annat än att du är en sååå gullig typ fast även du försöker vara dendär hårdingen...Och så snabbt du blir "depprimerad"/drar dig undan så känner jag oro, är allt ok? Jag känner dig inte, jag vet inte vem du egentligen är medans den du är så lik är/var en nära bekant till mig..Och jag saknar den personen något helt otroligt, men saker och ting skulle nog inte fungera om vi skulle ta upp kontakten igen, men hoppas innerligt att det skulle fungera om jag har tålmodighet att vänta några år... Men tankarna finns där ofta..!

idag..

Igentligen har jag inte att berätta mer än att saknar sommaren och alla mina vänner som jag då INTE (för ovanlighetens skull) ska träffa:(
Annars idag vaknade jag 05.00 för skulle öppnapå min APU plats, och det betyder oxå att jag  slutade tideigare, redan vid 13.30:D De va riktigt skönt för delade ut gagnefbladet oxå idag:)
Men heippa å hörs en annan dag;)

hemmagjort schema...


Idag har jag pyslat sånthär^^ en hel del, ska göra ett shcema eller ska skriva alla lektioner/raster mm. som dom har i skolan och så ska dom använda dom som schema... :) de enda problemet jag har är att jag inte har fantasi!

jag har även haft musik med barnen:D

Och en sak jag inte berättat om min APU plats är att MATTANTERNA SÄTTER UPP MAT ÅT ELEVERNA! Jag trodde som bara gjorde sånt förr i tiden men...tydligen inte:D  Ganska coolt!

=livsviktigt.. fårga inte mig vad se betyder, men de e då nån slags lektion.

3st




Världens bästa måndag den 3.5.2010..

Jag fick sluta APUn en halvtimme tidigare;D Och dagen har varit allt annat än dålig, så som dom säger i klassen där jag jobber, värlgens bästa dag (och det är varje dag)..:D
Men jag känner mig så duktig, när jag kom hem så åt jag middag sen satte jag mig och började jobba med en inlämningsuppgifter om APUn...

..och sen gick jag igenom allt som måste göras innan jag åker till usa:D

ja nu är det inte lågnt kvar som sagt men en hel del att stå i!
Och nu tänkte jag ta med mig kameran och fotta när adele åker fyrhjuling och när pappa bränner gammalt gräs, eller jag tror han gör det för hela huset luktar så!!!!:D

Igår...

Ja ska börja med att berätta att det är helt underbart väder ute idag:D Och jag börjar inte förens halv 11, men har där emot stängning idag (på skolan där jag har APU). Så slutar inte föräns vid halv 6...
Men men igår kväll va chill, ottilia och matilda kom hit å vi åt lite gött å bara chilla:D När matilda skulle åkte hem med Anu (våran moster) så började syskonen -alltså mamma å Anu- skämta å jag säger då de, alltid när dom 2 träffas så går de inte annat än att skratta, som tex.
Mamma -men vi ses väll igen
Anu -Förhoppningsvis inte, hahaha
Mamma -Tänk vad hämskt om ni skulle dö under vägen nu å du sagt sådär, så mins man de på begravningen.
Anu -juuu
mamma sa -men kom ihåg att ni måste skjutsa matilda ända fram till porten.
Anu -vilken port
Mamma -hus porten såklart
Anu -aah, så du mena inte till himmelensportar..
Ja vad ska man säga dom e då allt för roliga! Men nu gott folk ska ska jag ta och cykla iväg:D Ha de gött så hörs vi kanske senare...<3

2 maj 2010

De va kul att spela igår å hela veckan har varit bra:D Idag har solen varit framme nästa hela dan och jag har setat ute och njutit av livet:) Snart blir det att göra sig i ordning och den åka till mötet och träffa alla underbara vänner igan:D Och kära människor, EMMA och SAANA kommer hem om exakt en vecka! Och så hinner jag vara hemma i exakt en månad med dom å sen åker jag till USA!

Saana & Emma<3 (vet ej vem fotografen är!)

Men nu ska jag kila iväg och göra mig i ordning:D hörs<3

kort kort

Ja jag har längtat och äntligen blir det innebandy igen:D Har missat de ett par helger nu:( Har och för sig varit ute å springit en hel del, och igår började jag tänka, sånadär måsten, som man inte har nå val till, asso när man ska ta sig någonstans så cycklade jag igår 15km, de är juh trots allt en del, men aja har inte så mkt annat att berätta:D 
INNEBANDY!!!!<3

maskerad


sabina &elina

puss på saara å ottis

syskonen..

nästa alla:D

kusinerna...

tim..

joel blev lurad..:D:D

yäh!;)

makke

mode<3

å självaste majbrasan!:D

RSS 2.0