ekonomiska problem i gagnefs skolor...

Ja igår skrev DD såhär! Och tänka att dom NU "REDAN" har fattat att det är ett problem, redan då jag gick där låg dom många miljoner back.. Vad gör dom inte nu då? och om ni läser om de att lärare har ont i magen så tror jag personligen att det även kan bero på att det har ballat ut på den skolan! Eleverna berter sig som svin (inte alla dock)! det kan juh i och för sig bero på att ingen beryr sig, lärarna hinner inte med något annat är att ha dom lektioner dom måste och sen om det är något problem någonstans/med någon så får man skita i det om man inte tar det på sin fritid... Även idag så hörde jag lärarna påd en skolan jag har apu på prata om att dom kanske måste slå ihop 2 grupper på 30 personer, så dom blir en grupp på 60 personer för man ska skära mer på skolans inkomste (= även utgifter) Nu är dom 6 personer som jobbar med dessa grupper och de fungerar juh helt enkelt inte om det ska bli ännu färre! Om man i ett sånt land som sverige gör sånahär saker så kommer det ju även drabba framtiden, jag tror det kommer bli stora problem!

Dala-Demokraterna 2010-04-24 05:50

Problemen på Djuråsskolan är större än vad som tidigare framkommit.
Det menar S-politikerna Bo Billborn och Ann-Gret Olsson som i tisdags träffade personal och fackrepresentanter på skolan.
- Minst en miljon kronor måste tillföras skolan nu, det här får inte fortsätta, säger de.
Det var personalen på Djuråsskolan som i tisdags hade bjudit in politikerna i kommunstyrelsen. På plats fanns lärare från alla klasser, skyddsombud, kurator och fackliga representanter: - Det som framkom var oerhört allvarligt. Skolan har stora problem på grund av de nedskärningar som genomförts, säger Ann-Gret Olsson. Personalen berättade att speciallärare försvunnit, och att barn med behov av stöd inte får den hjälp de behöver. - Till hösten blir det fler barn och färre personal, och man ser mycket allvarligt på att ytterligare två speciallärare i F-6 klasserna ska bort. I höst kommer samtliga sexåringar, 24 stycken, att få dela på en klasslärare med minimalt stöd av en fritidspedagog.

Ont i magen

Personalen ser hur kunskapsinhämtningen har försämrats. Många elever klarar inte målen i basämnena matematik och engelska, vilket avspeglas i de nationella proven:
-En lärare beskriver att hon har ont i magen för att hon inte kan ge eleverna det de behöver, fortsätter Ann-Gret Olsson.

Socialdemokraterna kräver nu att pengar omedelbart tillförs skolan, minst en miljon, säger Bo Billborn:
- I budgeten har tre miljoner avsatts som utvecklingsmedel. Vi menar att en del av dessa pengar ska gå till skolan.

Skriver motion

Billborn och Olsson är kritiska till att information om problemen på Djuråsskolan inte har delgetts kommunstyrelsen:
- Man pratar om hur bra resultat eleverna gör, men de stora problemen tiger man om.
Socialdemokraterna kommer att gå vidare med sitt krav, och ska skriva en motion till kommunfullmäktige,
- Skolan har nått gränsen för länge sedan. Det här får inte fortsätta, säger Ann-Gret Olsson och Bo Billborn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0